Hoofd menu
Michiel Geerts

Dirigent B-vocals: Michiel Geerts

Sinds oktober 2011 ben ik verbonden aan Popkoor B-Vocals. Op dat moment volgde ik de opleiding Docent Muziek op het conservatorium in Tilburg, een studie die ik inmiddels afgerond heb. Mijn werk bij de B-Vocals is altijd een mooie aanvulling geweest op mijn studie.

Ik ben begonnen als pianist, wat mij erg goed is bevallen. Op het moment dat ik bij de B-Vocals kwam, waren ze in volle voorbereiding op Bavel Izz Music 2012. Als Michalis Koullias, de dirigent van destijds, niet aanwezig kon zijn op de repetitie, mocht ik de repetitie leiden. Aangezien Michalis tijdens Bavel Izz Music niet aanwezig kon zijn, mocht ik het koor dirigeren tijdens hun vertolking van het lied ‘Africa’ van Toto. Dit was voor mij een leerzame, maar vooral onvergetelijke ervaring. Nadat Michalis aangaf te gaan stoppen als dirigent van de B-Vocals, gingen de B-Vocals op zoek naar een nieuwe dirigent. Mij werd gevraagd om tijdelijk de repetities over te nemen. Echter beviel de wisselwerking tussen het koor en mij zo goed, dat mij gevraagd werd om de vaste nieuwe dirigent van het koor te worden, wat ik maar al te graag wilde worden.

Buiten de B-Vocals werk ik als muziekdocent op middelbare school De La Salle in Baarle-Nassau. Verder ben ik als dirigent verbonden aan G.E.K. Breda, ben ik de pianist van kinderkoor KiKoBa en geef ik pianoles. Ook werk ik graag mee aan projecten, wat heeft geleid tot het opzetten en leiden van het projectkoor van Feel The Music 2013 en mijn rol als pianist in het combo van Youth On Stage 2014.